Thursday, July 23, 2015

::warna warni raya 2015 ::


hAPPY tIME
Keluarga besau Kemahang
Raya @ Kemahang My family with MIL ...

assalamualaikum dan salam syawal yang ke 7 ....

Lama nyer tak mengupdate... semak dan samun tul disini...

Yes!!! Kami masih berlima ... dalam proses untuk menambah tapi itu bukan kerja kita ..kita hanya mampu berusaha tetapi DIA yang menentukannya, Doa dan tetap berdoa.. InsyaALLAH ada rezekinya.

Tahun 2015 sambutan di Felda Kemahang.. alhamdulillah tahun nie semua adik beradik Papa ADAMAN dapat berkumpul yang jauh sekali dari SABAH pun dapat balik.. yang sukar balik sebelum ini alhamdulillah di permudahkan untuk balik...

Bertemakan hijau emarld katanya ... kain disponsor oleh MAMA ADAMAN... baju dijahit oleh AYONG dan manik disulam oleh UMMI... terasa sangat SYUKUR kepada ILAHI di atas ikatan kekeluargaan ini. Harapan agar hubungan yang hormani ini akan berkekalan selama-lamanya. Kerjasama yang diberikan amat dihargai...

Ini adalah raya yang ke -3 tanpa Tok Abah ... masih terasa... anas balik masjid mengamuk2 nak gi Kubur Tok Abah.. marah sebab papa lepas subuh terus pergi tak kejutkan anas.. bila anas merajuk huishhhh susah nak pujuk .. lepas sesi bergambar sefamily..panas2 papa bawak anas gi Kubur.. baru anas puas hati... mudah-mudahan Tok Abah bersama2 dengan orang2 yang beriman.. amin..



Bestnya raya di Kemahang sebab tak susah2 nak gi dari rumah ke rumah sebab seadra mara akan mai umah nenek dulu..so we all tunggu je laa tetamu datang... huhuhu kurang penat disitu..:) Kami masak Nasi dagang dan juadah2 lain.. tahun nie Sueda membuat resepi popia seaweed ala2 syeila rosli hahhahah mmg meletops u all sedap..

Raya Kedua pagi bertolak ke Jelawat

Theme ari kedua adalah purple ... Kesian tahun nie umah tok maa tak sehappening last year sbb hanya Ayah Ngah saje yang ada yang pompuan balik umah MIL dan Cik teh beraya di perantauan... hehehhe sedih laa tok maa ... kena terima ada time semua berkumpul ada time semua mengikut pasangan. Petang raya kedua bawak tokmaa jalan2 umah sedara mara .. she happy sangat... betul laa kata kawan2 bila usia kita makin meningkat ..kita cuba happy kan sedaya yang mungkin orang tua kita ... sbb tak tahu bila kita dapat berbakti lagi...
raya ..

raya @ Jelawat


Walaupaun saya sangat garang tak kira ngan anak2 atau anak sedara..tetapi saya tetap the fav aunty utk Faheem dan Fathi .. mereka anak abang saya.. sangat touching bila faheem buatkan kad raya specially utk saya utk orang lain takde..hahahha jgn jeles yeaa... chiq chik pun sayang faheem dan sayang semua anak saudara  muah..muah..muah... Saya garang bertenpat... garang bila tak solat..garang bila bising... garang bila sepah2.. tetapi hati saya manyak baik .. saya selalu treat mereka ngan " Jom Kedai RM2.. sorang satu barang saje" hheheheh tak perlu mahak tetapi bjaya buat anak2 kecil ini happy sgt.. dan mereka pegang pada janji "sorang satu barang je".. bawak mereka ke kedai bagi mereka kebebasan untuk memilih dan bagi pandangan mengapa ini ok ini tak ok.. betul laa kata bijak pandai...

"mereka umpama kain putih, kita laa mencorakkan mereka"
"Murah tetapi amat bermakna"
Yang beraya di perantauan

The best part is Adam dapat duit raya lebih dari Tok Maa sbb antara cucu2 yang kecil2 ada mampu posa 26 hari ..lagi 3 hari tinggal sbb tak larat sangat

Tinggal tulang dah si kurus ini :(

Ceriter ramadhan next post yeaa .. (kalu rajin)

Kami pulang ke wakaf stan raya ketiga petang... Budak2 mintak balik ke kemahang lagi sebab tak puas bermanja2 dengan orang Sabah... penat tetapi demi anak2 kami gagahi jugak..malamnya kami ke sana alhamdulillah trafik ok ... rasanya raya kali ini kami terselamat daripada JAM RAYA.. syukur...


Keluarga sabah

Itu saje ceriter raya kami... kenangan ini akan terpahat dan dikenang ... love all of u... muahhh...


Nanti kita buat entry khas untuk FAMILY JELAWAT yeaa sbb gambar dalam laptop papa lagi...

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim….
Kau yang Maha Pengampun…
Ampunilah segala dosa-dosa dan kesalahanku
Ampunilah dosa-dosa dan kesalahan suamiku
Ampunilah dosa-dosa dan kesalahan kedua ibu bapa kami,
abang-abang kami, kakak-kakak kami, adik-adik kami, seluruh keluarga kami
sama ada yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia….
Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim
Jauhkanlah kami semua dari siksaan dan azabMu,dari api nerakaMu, dari kemurkaanMu, dari maksiat dan keburukan serta godaan syaitan dan tipu daya syaitan.Dekatkan kami dengan syurgaMu,dekatkan kami dengan kasih sayangMu dan dekatkan kami dengan ilmu agamaMu.
Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim
Berikanlah petunjuk untuk kami menuju ke syurgaMu
Bukakanlah pintu hati kami untuk menerima cahaya petunjuk dariMu
Tabahkan hati kami dalam menerima ujian dariMu
Jadikanlah anak-anak kami hamba yang taat dan beriman dan anak yang soleh
Jadikanlah kami ibu bapa yang baik bagi membimbing anak-anak kami
Ya Allah Ya Rabbi Ya Karim
Murahkanlah rezeki kami, Mudahkanlah perjalanan hidup kami di dunia dan akhirat…
Matikanlah kami dalam agama Islam
Teguhkan hati kami dalam agama Islam dan janganlah kau tarik nikmat Islam di dalam hidup kami
Ya Allah Ya Rahman
Limpahkan kasih sayang dan keberkatan di dalam keluargaku
Sayangilah aku, ampunilah aku, lindungilah aku
Hanya kepadaMu tempat aku bermohon dan mengadu
Makbulkanlah doaku ini
Amin……..


2 comments:

  1. Salam,

    My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@zalora.com.my

    Thanks :)

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete